Valmieras tehnikums sadarbībā ar SIA “Labas saknes” aicina Tevi uz dārzeņu fermentēšanas meistarklasi.
Cena:
35 €
Meistarklasē uzņēmuma Labas saknes īpašniece Daina Eglīte-Antona dalīsies ar vērtīgām zināšanām un pieredzi, kas iegūta pēdējo divu gadu laikā, gan studējot maģistrantūrā, gan praktiski eksperimentējot.
Meistarklasē uzzināsi:
kā fermentēti produkti ietekmē mūsu veselību un ķermeni kopumā;
detalizētāk par fermentēšanas (raudzēšanas/skābēšanas) tehniku, kas ļauj saglabāt produkta vērtīgās īpašības (trauki, apstākļi, biežāk pieļautās kļūdas);
kas notiek ar cukuriem skābēšanas laikā, kādu sāli labāk izvēlēties;
kā garšo fermentēti dārzeņi (burkāni, bietes, redīsi);
iespēja nogaršot fermentētu burkānu sulu, kuras recepte tapusi maģistra darba izstrādes laikā (2023.gads);
kopīga burkānu un redīsu fermentēšana;
iespēja fermentēt dārzeņus pašam, ņemt līdzi uz māju un sākt ceļu uz veselīgāku zarnu traktu;