fm

Fermentēšanas meistarklase

Valmieras tehnikums sadarbībā ar SIA “Labas saknes” aicina Tevi uz dārzeņu fermentēšanas meistarklasi.

Cena:
35 €

Meistarklasē uzņēmuma Labas saknes īpašniece Daina Eglīte-Antona dalīsies ar vērtīgām zināšanām un pieredzi, kas iegūta pēdējo divu gadu laikā, gan studējot maģistrantūrā, gan praktiski eksperimentējot.

Meistarklasē uzzināsi: 

  • kā fermentēti produkti ietekmē mūsu veselību un ķermeni kopumā;
  • detalizētāk par fermentēšanas (raudzēšanas/skābēšanas) tehniku, kas ļauj saglabāt produkta vērtīgās īpašības (trauki, apstākļi, biežāk pieļautās kļūdas);
  • kas notiek ar cukuriem skābēšanas laikā, kādu sāli labāk izvēlēties;
  • kā garšo fermentēti dārzeņi (burkāni, bietes, redīsi);
  • iespēja nogaršot fermentētu burkānu sulu, kuras recepte tapusi maģistra darba izstrādes laikā (2023.gads);
  • kopīga burkānu un redīsu fermentēšana;
  • iespēja fermentēt dārzeņus pašam, ņemt līdzi uz māju un sākt ceļu uz veselīgāku zarnu traktu;
  • atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem.